Waarom SEO en hoe werkt SEO in Showit?

It’s simple… Wil je online opvallen? Dan is een sterke online aanwezigheid ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf. Of je nu een (online) coach, tekstschrijver of social media manager bent… een goed ontworpen én inhoudelijke website is the key to success. Maar wat heeft dit te maken met SEO?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een reeks strategieën en technieken die worden gebruikt om je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEO is om je website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar relevante trefwoorden of zinnen.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Verbeterde Zichtbaarheid

Iedere dag komen er honderden nieuwe websites bij. Zonder goede SEO loop je het risico dat je op één van de laatste pagina’s in Google komt te staan. SEO zorgt ervoor dat jouw website opvalt en gemakkelijk vindbaar is voor mensen die op zoek zijn naar wat je te bieden hebt.

Meer Organisch Verkeer

Organisch verkeer verwijst naar bezoekers die je website vinden via zoekmachines, zonder dat je hiervoor betaalt voor advertenties. Hoe hoger je website in de zoekresultaten staat, hoe groter de kans dat mensen erop klikken. Dit kan leiden tot een consistente stroom aan relevante bezoekers.

Doelgericht Verkeer

SEO helpt je om specifieke zoekwoorden en zinnen te targeten die relevant zijn voor jouw niche, producten of diensten. Dit betekent dat de mensen die je website vinden, al geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt, wat de kans op conversies en doelgerichte acties vergroot.

Geloofwaardigheid en Betrouwbaarheid

Mensen vertrouwen zoekmachines zoals Google. Als je website hoog scoort in de zoekresultaten, creëert dit automatisch een bepaald niveau van vertrouwen en geloofwaardigheid bij je doelgroep. Ze associëren de hoge positie met kwaliteit en relevantie.

Hoe zit het met Showit en SEO?

Showit draait op de nieuwste internettaal HTML5. Dit zorgt ervoor dat alles op je Showit website perfect wordt geïndexeerd door Google. Showit biedt tools en instellingen voor SEO-optimalisatie, waaronder de mogelijkheid om titels, metabeschrijvingen, kopteksten en alt-teksten voor afbeeldingen aan te passen. Voor websites met een blog maakt Showit gebruik van WordPress. Je kunt de SEO op je blog optimaliseren van de Yoast SEO Plugin, waarmee je gemakkelijk geoptimaliseerde blogposts kunt maken en beheren voor betere vindbaarheid in zoekresultaten. Je hebt alle tools om ervoor te zorgen dat Google je beste vriend is! 🙂 

Koop je een Showit Template uit onze shop? Dan ontvang je video tutorials waarin we je o.a. uitleggen hoe jij je SEO kunt instellen voor je nieuwe website.

Bekijk hier alle Showit Website Templates.

For exclusive discounts, freebies and everything in between.

Stories Mail