Tips Om Om Te Gaan Met Een Overweldigd Gevoel

Ondernemen = het nooit eindigende gevoel van “ik zou meer moeten doen” + “waar moet ik beginnen?” Dit gevoelde raakte mij een aantal weken geleden HARD. Tijdens het wachten op een attractie in de Efteling (!!) nog wel. Ik werd opeens overspoeld met to do’s, verwachtingen en verplichtingen. Alsof er 1000 ballen naar mijn hoofd werden gegooid en ik ze allemaal tegelijk moest opvangen. Well, that’s just NOT possible. 

Ik schreef er een Instagram Post over en vroeg of jullie er ook wel eens last van hebben. Het antwoord was duidelijk ja, dus ik wil graag even wat dieper ingaan op de tips om om te gaan met een overweldigd gevoel. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

#1 – Praat over je gevoel

Dit is misschien wel de belangrijkste tip.

Als ondernemers voelen we ons heel verantwoordelijk. We staan er ‘alleen’ voor. I mean… Nobody cares as such about your business as you do. We leven in onze eigen business dubbel, gevuld met onze eigen perspectieven. Als je je overweldigd voelt heb je simpelweg een andere kijk nodig. Iedereen voelt zich wel eens overweldigd, het is normaal. Maak het kenbaar. PRAAT erover met mede-ondernemers. Ze begeven zich in dezelfde wereld en vinden het daarom juist fijn om erover te praten. Ze geven je nieuwe inzichten en bieden perspectieven die je verder helpen. Je mag mij altijd een mail / DM sturen. 🙂

#2 – Neem jezelf mee op date

Zet een fijne afspeellijst op en ga een stukje wandelen. Tip voor een fijne afspeellijst die ik krijg van een mede-onderneemster. Frisse lucht en beweging doen wonderen. Loop langs je favoriete koffiezaakje en haal je lievelingskoffie of thee. Kruip met een dekentje op de bank en schrijf van je af. Zet je favoriete serie aan en neem even lekker tijd voor jezelf.

#3 – Gooi alles eruit tijdens een sportsessie

Sporten kan heel goed helpen om een overweldigd gevoel te verminderen. Even je verstand op nul en knallen! Tijdens het sporten maak je dopamine aan, dit wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd. Ook het stofje endorfine komt vrij tijdens het sporten. Deze bestaat bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stress-reactie kan stilleggen.

#4 – Neem een dagdeel / dag vrij

Iets wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren, is dat je niks moet forceren. Dit heeft namelijk totaal geen zin. Zet een stap terug en neem een dagdeel / dag vrij. You deserve it!! Mocht je het moeilijk vinden om vrij te nemen, kun je ook beginnen met 2 uurtjes later beginnen of 2 uurtjes eerder stoppen met werken. Afstand nemen geeft je nieuwe inzichten en vaak meer drive om de volgende dag weer te knallen!

#5 – Verdeel je do to’s

Maak een to do lijst en schrijf de to do’s met de hoogste prioriteit bovenaan. Probeer niet meer dan 3 grote do to’s per dag op te schrijven. Focus je eerst op de to do’s met de hoogste prioriteit en werk ze van boven naar beneden af. Ik zet al mijn to do’s in ClickUp. Hier kan je to do’s ook een label ‘prioriteit’ geven. Heel chill!

Hope it helps! XO Kim

For exclusive discounts, freebies and everything in between.

Stories Mail