fbpx

FAVORIETE ‘LINK IN BIO’ PLATFORM: LIINKS.CO

Kunnen jullie je nog voorstellen dat we het moesten doen met 1(!!) link in onze Instagram Bio? Gelukkig vond de halve wereld dit onhandig en zijn er verschillende platformen ontwikkeld die 1 link genereren voor in je bio, die vervolgens navigeert naar een landingspagina met meerdere links. De hashtag ‘#linkinbio’ wordt ontzettend vaak gebruikt omdat het een makkelijke manier is om volgers aan te sporen tot actie. Nog meer tips voor het schrijven van captions? Download jouw freebie hier!

Ik ben gek op #linkinbio en heb veel verschillende platformen uitgeprobeerd, maar was nooit echt 100% tevreden. In deze blog wil ik het graag hebben over mijn favoriete ‘link in bio’ Instagram platform van het moment: Liinks.co.

OVER LIINKS.CO

Liinks.co is geen app maar een website, dat vind ik al een pluspunt! Als social media manager werk ik namelijk het liefst vanaf een computerscherm, zodat ik niet in de verleiding kom om weer een half uur doelloos door mijn Instagramfeed te scrollen 😉 Liinks.co is gratis en heeft ook een premium versie. Zelf gebruik ik de gratis versie, die is tot nu toe voldoende. Op liinks.co maak je als het ware een landingspagina voor al je links, deze pagina kun je naar je eigen huisstijl vormgeven. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is links toevoegen en de link in je bio te zetten! Wil je Liinks.co proberen? Ik geef je een korte uitleg!

VOLG DE STAPPEN VAN LIINKS.CO

Nadat je bent aangemeld worden alle stappen met je doorgenomen. Als eerste wordt er gevraagd om een profielfoto. Kies voor een herkenbare foto – bijvoorbeeld je logo – dit zorgt voor herkenbaarheid (duuh). In je ‘profile bio’ vertel je kort wat je doet of wie je bent. In de ‘link in bio’ van Stories to Stay staat bijvoorbeeld de tekst: “Social media agency gespecialiseerd in social media management en content creatie.” Deze omschrijving komt bovenaan de landingspagina te staan. Ook bezoekers die niet via Instagram op de landingspagina terecht komen weten zo meteen met wat voor een bedrijf ze te maken hebben. Zie het als een mini website. Daarna vul je je ‘social links’ in. Deze links worden weergegeven als icoontjes, dit wijst zich vanzelf. De een-na-laatste stap is het aanpassen van de buttons. Pas de buttons aan in je eigen huisstijlkleur. Dit zorgt wederom voor herkenbaarheid. Congrats! Je profiel is volledig ingesteld. Nu is het tijd om je links toe te voegen!

VOEG JOUW LINKS TOE

Denk goed na over welke links je gaat toevoegen. Ik kom wel eens op ‘link in bio’ landingspagina’s terecht waarbij er wel 15 links in staan. Dit is onoverzichtelijk waardoor bezoekers eerder geneigd zijn om af te haken, zonde! Denk ook aan de volgorde van je links. Als je bijvoorbeeld een post laatst waarin je een blog promoot, zorg er dan voor dat die link naar de blog bovenaan staat. Ik heb me wel eens rot gezocht naar een link en was al gauw afgehaakt (wat hebben we toch weinig geduld hè 🤣). Je kunt de links gemakkelijk van volgorde veranderen door links de ‘6 stipjes’ vast te houden. And last but not least: Zorg dat je ‘link in bio’ up-to-date is. Een link naar je Kerstpakketten in februari heeft geen zin 😉 (Jep, ik maakte deze fout).

METEN IS WETEN!

Liinks.co houdt je statistieken van je links bij. Het laat zien hoeveel ‘views’ iedere link heeft ontvangen. Dit helpt je meer dan de ‘link in bio’ statistieken van Instagram zelf, omdat je daadwerkelijk kan zien op welke links het meest wordt geklikt. Wil je meer inzichten in je statistieken, dan heb je een premium plan (4 dollar p/m) nodig. Met een premium plan krijg je toegang tot extra features zoals uitgebreide statistieken, het aanpassen van het design en het inplannen (!!) van links. Bekijk de plannen hier.

Je Instagram Bio is erg belangrijk omdat het onderdeel uitmaakt van de eerste indruk van je potentiële volgers en/of klanten van je merk of bedrijf. Het hebben van een overzichtelijke ‘link in bio’ helpt potentiële volgers en/of klanten met navigeren en kan uiteindelijk leiden tot leads. Liinks.co maakt dit zo makkelijk en overzichtelijk!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van tips en freebies? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Klik hier!

ABOUT STS!

Stories to Stay is een social media agency gespecialiseerd in social media management en content creatie. Door onze oprechte interesse en betrokkenheid in jouw bedrijf, de producten, diensten en de klanten, zijn wij in staat om een waardevol verhaal te vertellen dat jouw bedrijf voor altijd een gezicht geeft en dichterbij je consumenten brengt.

NIEUWSBRIEF

Go to Top