fbpx

5 TIPS OM OP TE VALLEN OP SOCIAL MEDIA

Yay! Onze allereerste blog staat live! We trappen af met 5 geweldige manieren om op te vallen op social media! 🙌🏼 Jezelf of je bedrijf laten opvallen op social media is tegenwoordig een hele uitdaging, vooral als je een klein bedrijf bent met beperkte middelen. Deze 5 tips zullen je een heel eind op weg helpen met het opvallen op social media en onderscheiden van je concurrenten. Naast deze tips willen we je graag een hele belangrijke bonustip meegeven: Blijf vooral dichtbij jezelf! Heb jij nog andere tips? Laat het weten via social media!

1. Wees consistent

Het is belangrijk om consistent te zijn in wat je deelt, hoe je dat doet en wanneer. Mensen op social media zijn eerder geneigd om een merk te vertrouwen en te volgen met duidelijke, terugkerende content en content die consistent is met hun eigen identiteit.

2. Social mediastrategie

Geen social mediastrategie hebben is ongeveer hetzelfde als zonder licht in het donker lopen. Een social mediastrategie is een omschrijving van de wijze waarop je je doelen wil bereiken met de inzet en het gebruik van social media. Een goede strategie kan zorgen voor meer loyale volgers, meer leads, een verhoogd omzet en ga zo maar door!

3. Visuele indentiteit

Mensen op social media voelen zich eerder aangetrokken tot merken met een sterke, consistente en visuele identiteit. De foto’s en andere visuele uitingen die je deelt op social media bepalen namelijk de eerste indruk die jouw merk achterlaat bij iemand. Daarnaast zijn mensen meer geneigd je content te delen wat betekent: Meer bereik!

4. Ken je doelgroep

Wie is nou precies je doelgroep? Op welke content zit jouw doelgroep te wachten? Weten welke mensen je volgen en wie er uitkijken naar je content is erg belangrijk. Inspelen op de behoeften van jouw volgers zal uiteindelijk leiden tot een hogere engagement! Probeer je te focussen op een specifieke doelgroep. Je zult zien dat hier veel waardevolle connecties en echte klanten uitrollen.

5. Try new things!

Het is belangrijk om je te blijven richten op een specifieke doelgroep/niche, maar dit betekent niet dat je geen nieuwe dingen uit kan proberen. Blijf je publiek vermaken en verrassen. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met YouTube, IGTV, Tik Tok of Pinterest. Vraag naar de meningen van je doelgroep en leer iedere dag wat nieuws. Just have fun!

ABOUT STS!

Stories to Stay is een social media agency gespecialiseerd in social media management en content creatie. Door onze oprechte interesse en betrokkenheid in jouw bedrijf, de producten, diensten en de klanten, zijn wij in staat om een waardevol verhaal te vertellen dat jouw bedrijf voor altijd een gezicht geeft en dichterbij je consumenten brengt.

NIEUWSBRIEF

Follow Us
Go to Top